2 gode ting der kan få din hjerne til at slappe af

Noget af det vi alle sammen har brug for er at koble hovedet af en gang imellem. Vi lever i en verden hvor vi skal lave hurtigere og hurtigere, på kortere tid. Mange af os har rigtig svært ved at slappe af, når det er at vi rent faktisk har tid til det,. Årsagen til det kan være teknologi, vores telefon. Vores telefon tager vi frem når vi keder os, altså i den tid hvor vi burde slappe af i hovedet. Mange kan jeg ring faktisk ikke finde ud af at slappe af, og hvis de skal slappe af, så sover de. At sove er selvfølgelig også en rigtig god ting, men når vi ikke kan sove men rent faktisk burde slappe af i hovedet, er det også vigtigt at vi kan fokusere på en ting og glemme resten.

Køb ikke et akvarie

Det at have ikke akvarier ikke kræver selvfølgelig også en del praktiske ting. Det skal rengøres for Alger i ny og næ hvor vandet skal skiftes. Og det hører også udgifter med til det, i form af fisk og inventar jeg kvart. Men når først der er fisk og vand i akvariet, kan det give en fantastisk afslappende følelse bare vil se på det. Fisk svømmer nemlig rundt i et behagelig tempo. En god øvelse er at man sætter sig foran akvariet, og kigger på en enkel fisk. Betragte hvordan den svømmer, hvordan den bevæger sig, hvor den svømmer hen, hvem den kommunikere med og så videre. Ved at du gør dette, fokuserer du på den enkelte ting, og glemmer resten af de tanker du har i hovedet. Man kan sammenligne det med mindfullness. Hvor mindfullness har en masse øvelser, hvor du bare skal fokusere på din vejrtrækning. Men her fokuserer du på den enkelte fisk.

Gå dig en tur

At gå en tur i naturen er også noget der kan få dine tanker væk fra problemer, væk fra spekulationer. Fokuserer på hvordan naturen ser ud, hvilke blomster der kan ses. Lyt til fuglene i mens du går, lyt til hvordan de synger. Mærke hvordan det føles din krop er lytte til fuglene synge. For de færreste af os høre faktisk fuglene når vi er ude at gå. Mange høre musik imens de går, eller også snakker lige telefon. Teknologien holder os fra at kunne være til stede i nuet. Der kan også være fordele ved at gå andre steder end hvor du normalt i går, det kan f.eks. være i skoven eller i en anden by.