3 gode grunde til at bruge en bedemand ved arrangering af begravelsen

Det er en barsk virkelighed, men ikke desto mindre er den sand. Døden kommer til alle – også de mennesker, der står os helt nært. Alle må vi på et tidspunkt i livet bide smerten i os og sige farvel til en person, vi har haft kær.

Når disse dødsfald indtræffer, er det i Danmark kutyme, at man får hjælp af en bedemand til at arrangere den forestående begravelse eller bisættelse.

Vi har talt med vores lokale bedemand i Grindsted, som her giver 3 gode grunde til, at man som privatperson bør søge hjælp til planlægning af en begravelse, når man har mistet.

  1. Få bedre tid til at sørge

Når man mister en person, som står en nær, vil man lande i et stadie med sorg. Sorg er meget individuelt, og man bliver derfor ramt forskelligt fra person til person. En ting der dog er vigtigt, er at man får tid til at sørge. Og den kan naturligvis være svært, hvis man samtidig skal planlægge en hel begravelse uden hjælpe. Det er nemlig ikke bare at finde sange og salmer, men også klare en masse praktiske forhold med det offentlige.

  1. Få vejledning

Netop fordi der er mange praktiske ting at forholde sig til, når man planlægger en begravelse, er det en god hjælp at have en fagperson, som klart og tydeligt kan informere omkring de ventende opgaver. Det kan være i forhold til alt omkring at indberette dødsfaldet, søge økonomisk støtte til begravelsen og meget mere. Denne form for vejledning er essentiel, da du selv slipper for at skulle sætte dig ind i en masse nye forhold omkring hvad der skal gøres.

  1. Planlæg den smukkeste afsked

Med bedemandens hjælp får du lettere ved at planlægge en ordentlig afsked, som er afdøde værdig. Det gør du, fordi du får den nødvendige hjælp i alle faser. Dermed kan du få sagt farvel på en passende måde, og det er jo det, det hele handler om.