6 råd mod hovedpine og migræne

Nogen lider af migræne. Migræne er en mere ekstrem form for hovedpine. Nogen får kvalme og kaster op, andre bliver bare fysisk og psykisk dårligt og skal sove det væk. Det er individuelt hvordan det føles, og hvordan man føler at det er bedst kan håndteres. Det kan vare fra et par timer til over flere dage. Heldigvis er der nogle ting som hjælper, når man har migræne.

Is på hovedet

Mange har fundet ud af, at en ispose på panden, på hovedet eller i nakken kan lindre smerterne lidt. Man ved dog ikke helt hvorfor det er hjælper, men eksperterne konkludere at det er fordi isen reducere blodgennemstrømningen. Man kan også prøve en frossen gelpakke, eller en kold vaskeklud. 

Piller

Du har ikke brug for at receptpligtig piller for at lindre dine smerter. Man kan nemlig købe migræne medicin som håndkøb på apoteket. Det er en kombination af forskellige smertestillende midler, som specifikt er egnet mod migræne. 

Koffein

Kaffe er noget de fleste af os har brug for om morgenen. Og hvis du også har brug for det, og lyder meget migræne, har du fundet ud af at koffein kan hjælpe mod smerten. Koffeinen giver en mild lettelse, og du kan få migrænepillen til at virke bedre, hvis du tager den med kaffe. 

Mørke

De fleste mennesker som har et migræneanfald, lukker sig inde i soveværelset, rullegardinerne ned og lukker døren. For lys gør hovedpine være. Så ved at være i et mørkt rum, hvor der også stille, hjælper til en mulig bedring.

Motion

Daglige motion, hvor man får hjertet op og galopere, vil mindske dine risiko for at få hovedpine og migræne. For når du motionerer frigiver din krop endorfiner og kemikalier, som lindrer smerter. Derfor anbefales det også hvis man har stress, at man motionerer dagligt. Motion hjælper en med at falde hurtigt i søvn. Men man skal ikke motionere, hvis man ved at der er et migræneanfald på vej, ej heller hvis man har hovedpine. Så vil motionen blot forværre situationen.

Magnesium

Magnesium er også rigtig godt, hvis man tit lider af migræne eller hovedpine. Magnesium finder du i grønne grøntsager, som spinat og kål, men du finder det også i fuldkorn og i nødder. Magnesium hjælper ikke mod hovedpine eller migræne med det samme, men det forhindrer dig i kommende anfald. Hvis du ikke spiser fødevarer med magnesium, kan man også få magnesium i pilleform. Men rådfør dig med din læge inden du begynder at tage kosttilskud.