Bliv norsk autorisation læge

Hvis du har en lægeuddannelse fra et andet land end Norge, skal du søge om tilladelse hos det norske sundhedsdirektorat, hvis du vil arbejde som læge i Norge. Reglerne for anerkendelse af eksamensbeviser, som er fælles for alle lande inden for EU/EØS-området samt Schweiz og Australien, kan findes på Lovdata. Andre landes kvalifikationer skal vurderes af det norske sundhedsdirektorat, som videresender sin afgørelse til direktoratet. Som hovedregel er det ikke muligt at blive fuldgyldig norsk autoriseret læge uden at have norsk statsborgerskab eller norsk permanent opholdstilladelse. Du kan dog få lov til at arbejde som reservelæge eller yngre læge, indtil du kan ansøge om norsk autorisation læge .

Opfyld kravene og bliv norsk autorisation læge

For at arbejde og bruge titlen som læge i Norge skal du opfylde en række krav, der er fastsat i norske love og regler. Hvis du har afsluttet din uddannelse i et andet land – f.eks. i Danmark – skal du derfor søge om tilladelse til at udføre dit arbejde i Norge. Hvis du har afsluttet din lægeuddannelse i et andet land, skal du søge om tilladelse hos det norske sundhedsdirektorat, hvis du vil arbejde som læge i Norge. Reglerne for anerkendelse af eksamensbeviser , som er fælles for alle lande inden for EU/EØS-området samt Schweiz og Australien, kan findes på Lovdata (kun på norsk). Andre landes eksamensbeviser skal vurderes af det norske sundhedsdirektorat, som videresender sin afgørelse til direktoratet.

Som hovedregel er det ikke muligt at blive fuldt autoriseret norsk læge uden norsk statsborgerskab eller norsk permanent opholdstilladelse. Du kan dog få lov til at arbejde som reservelæge eller yngre læge, indtil du kan ansøge om norsk autorisation som en norsk læge.

Norsk autorisation læge – Søg om tilladelse

Hvis du har en lægeuddannelse fra et andet land end Norge, skal du søge om tilladelse fra det norske sundhedsdirektorat, hvis du vil arbejde som læge i Norge. Reglerne for anerkendelse af eksamensbeviser, som er fælles for alle lande inden for EU/EØS-området samt Schweiz og Australien, kan findes på Lovdata . Andre landes eksamensbeviser skal vurderes af det norske sundhedsdirektorat, som videresender sin afgørelse til direktoratet. Som hovedregel er det ikke muligt at blive fuldt autoriseret norsk læge uden norsk statsborgerskab eller norsk permanent opholdstilladelse. Du kan dog få lov til at arbejde som yngre norsk læge, indtil du kan ansøge om norsk autorisation som norsk læge.