Derfor bør du have et legetæppe til dit barn

Legetæpper er en fantastisk opfindelse til ethvert børneværelse. For det første er tæppet fantastisk til at danne et blødt punkt på værelset, hvor det er behageligt og indbydende at lege. Derudover er tæppet i sig selv en del af legen. Du kan nemlig vælge mellem alverdens fantastiske verdener, når du gerne vil have et legetæppe til dit barn. Blandt andet kan du vælge mellem flotte motiver med biler, sørøvere, dyrefigurer eller hvad end dit barn nu er interesseret i. Med tæppet kan dit barn rigtigt udfolde sin fantasi med den ene leg efter den anden. Derfor egner legetæppet sig også godt til alle børneværelser.

Skab fællesskaber gennem legetæppet

Det er ikke kun alene, at dit barn kan få glæde af sit legetæppe. Det er bestemt også et fantastisk redskab til at skabe fællesskaber. Ethvert legetæppe har et tema. Det kan for eksempel være biler. Det skaber et fælles udgangspunkt for legen, hvilket gør det nærmere for to – eller flere – børn at være sammen om legen. Måske kan den ene være politibetjent? En anden bilmekaniker? Og en tredje en tyv på flugt? Mulighederne er utallige med et motivtæppe. Derfor er legetæpper også et must på børneværelset såvel som i institutionen eller venteværelset.

Sådan integrerer du et legetæppe i dit barns liv

At give dit barn et legetæppe kan være en helt fantastisk oplevelse i sig selv som forælder. Men det kræver naturligvis først, at du udvælger det rette tæppe. Her er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i barnets interesser og præferencer. Er det biler? Heste? Dinosaurer? Feer?

Der er intet rigtigt eller forkert valg – det skal blot passe til dit barn. Med det rette tæppe til leg kan du nemlig fremme dit barns kreativitet og fantasi.

Efter at have udvalgt det rette tæppe, er det vigtigt, at du placerer det et sted, hvor det er lettilgængeligt. I mange tilfælde er det børneværelset. Men nogen vælger også at anbringe tæppet i stuen. Eventuelt i et hyggeligt lille legehjørne.

Det giver barnet mulighed for at fordybe sig i sin egen leg, mens I som forældre ser tv, læser en bog eller noget helt tredje.

Køb dit legetæppe hos Legebyen.dk

Hos Legebyen.dk finder du et stort udvalg af forskellige legetæpper. Her er til alle aldersgrupper og interesseområder. Når du har fundet det rette tæppe, skal du ikke vente længe. Legebyen.dk tilbyder nemlig en hurtig levering, så tæppet hurtigt kan være fremme hos dig.