Få det meste ud af solens stråler med en solvarmebeholder

Hvis du har et solvarmeanlæg til opvarmning af vand og andre væsker, ønsker du naturligvis at udnytte solens stråler bedst muligt. Med en solvarmebeholder kan du gøre netop det. Kender du ikke til solvarmebeholdere? Så læs med i artiklen her, hvor du kan blive klogere på beholdernes funktioner og fordele.

Hvordan fungerer en solvarmebeholder?

En solvarmebeholder er en varmtvandsbeholder, der er designet til at indgå som en del af et solvarmeanlæg. Helt konkret er det et sted, hvor den varme, der genereres af et solvarmeanlæg, kan opbevares. Typisk består et solvarmeanlæg af nogle solfangere, der er placeret på jorden eller på taget af din bolig, samt en varmepumpe, der anvender den opvarmede væske til at varme vandet i solvarmebeholderen. Herefter kan det opvarmede vand i beholderen bruges til at opvarme din boligs rum eller brugsvand.

Beholderen styres typisk af en termostat, som måler vandets temperatur. Falder temperaturen under en vis grænse, tænder systemet automatisk og varmer vandet igen.

Solvarmebeholder med én eller to spiraler – hvilken er bedst?

Solvarmebeholdere fås med enten én eller to spiraler, og hvilken type, du skal vælge, afhænger af dine behov. Den mest almindelige type er en beholder med én spiral, og det er ofte også den billigste løsning. Her føres den opvarmede væske fra solvarmeanlægget ind i solvarmebeholderen gennem spiralen, hvorefter den afgiver varmen til vandet i beholderen.

En solvarmebeholder med to spiraler er en mere avanceret løsning, der dog kan være en fordel i visse omstændigheder. Her er beholderen forsynet med en indvendig og en udvendig spiral. Den indvendige spiral anvender solvarmeanlæggets opvarmede væske til at opvarme vandet i solvarmebeholderen. Den udvendige spiral bruger varmen fra vandet i beholderen til at opvarme luften i rummet.

En solvarmebeholder med to spiraler kan være en fordel for dig, der ønsker at opvarme både luften og brugsvandet, ligesom den også er velegnet, hvis du er bosat i et område med kolde vintre.

Mange fordele ved en solvarmebeholder

En af de største grunde til at anvende en solvarmebeholder er de økonomiske fordele. Solvarmeanlæg er nemlig billigere at benytte end mange andre opvarmningskilder. Derudover kan det også være en praktisk løsning, fordi den kan anvendes til at opvarme luften i rummet og samtidig varme vand til bad, håndvask og opvask.

Mangler du en ny solvarmebeholder, finder du hos DBVVS et stort udvalg af markedets bedste modeller. På den måde kan du udnytte solens stråler bedst muligt for prisvenlig og energibesparende opvarmning af dit hjem.