Få styr på domæner

Hvad er domæner? Et domæne er simpelthen et navn, der identificerer en hjemmeside eller en email-adresse. Du har måske hørt folk sige “du skal købe et domæne”, når de taler om at oprette en hjemmeside – og dette er præcis, hvad vi mener. Når du køber et domæne, reserverer du bare det domænenavn, der skal bruges til din hjemmeside eller din email-adresse. Det er domænenavnet, der er det unikke for dit websted eller din email-adresse, så folk kan finde dig online.

For at få et domæne skal du blot købe det hos en domæneudbyder – disse findes i massevis online. Når du har fundet den domæneudbyder, du ønsker at bruge, skal du blot købe domænenavnet gennem dem. Dette er normalt ganske simpelt og tager ikke lang tid. Du vil dog have brug for at vælge et domænenavn, der endnu ikke er taget – så det kan være en god idé at have et par domænenavne i tankerne, før du går igang. Find domæner inde hos Limecity.dk

 

Hvorfor er domæner så vigtige?

Dit domænenavn er det første folk ser, når de finder dig online – det er som dit navn i den virkelige verden. Det domænenavn, du vælger, kan have en stor indflydelse på, hvor mange mennesker der besøger din hjemmeside og hvordan de husker dig. Så vælg et domænenavn, der passer til din virksomhed og nemt kan huskes. Det domænenavn, du vælger, er også vigtigt for at sikre, at folk kan finde dig online. Søgemaskiner bruger domænenavne til at finde hjemmesider – så det er vigtigt, at dit domænenavn indeholder de søgeord, folk vil bruge til at finde din hjemmeside. Dette giver dig også mulighed for at få et bedre søgeresultat i søgemaskinerne. En domæneudbyder vil også give dig mulighed for at købe andre ting som webhotel og email-værter, men disse er normalt ikke nødvendige, hvis du blot ønsker at reservere domænenavnet. Når du har købt domænenavnet, kan du så tilknytte det til din eksisterende hjemmeside eller email-adresse. Der er altså mange grunde at du skal vide hvad domæner er og hvorfor du skal have dem. Det er bare med at få skaffet nogen i dag inden det er for sent.