Find den kat, der passer præcis til jeres familie

Der er mange kæledyr at vælge imellem; man kan vælge nogle af de små som for eksempel en hamster eller et marsvin, som er forholdsvist nemme at passe, især hvis de små skal kunne være med. Man kan også vælge et større kæledyr som eksempelvis en hund. Den kræver dog mere plads og her skal du også påtænke mere udstyr og ofte nogle større og hyppigere dyrlægeregninger. Er du ikke til hverken hamster eller hud, så kunne du overveje om du burde anskaffe dig en kat. Katten er et godt kæledyr til dig, som gerne vil have et selvstændigt kæledyr, som der både gerne til kæles og nusses, men som også gerne vil være fri – når det passer den. Katte er selvstændige væsener, men de er også kærlige og bliver hurtigt en del af jeres familie.

Hvilken type kat bør I købe?

Først og fremmest bør I overveje om, I vil have en inde- eller en udekat. Der er fordele og ulemper ved begge, så valget er jeres. Derefter skal I finde ud af, hvilken race I kunne tænke jer. Der findes utrolig mange forskellige katteracer, men et populært valg er ragdoll. Denne race er nem at holde af med dens gode sind og humør, og du har god mulighed for at få en kat, som du uden besvær vil kunne gøre til en del af familien på kort tid. Du kan se radoll katte til salg på Dyreportal, og finde lige netop den kat, som du vil læse mere om og se om det er et godt match til dig og dine ønsker for en kat.

Gør kæledyrsprojektet til et familieprojekt

Vælger du at anskaffe dig en kat, så kan du se frem til mange gode timer, der bruges på at snakke om og med dit nye kæledyr. Én af fordelene ved en kat er, at den ikke på samme måde som en hund kræver, at man sætter tid af til at opdrage og træne den. Derfor kan I også bedre inddrage alle familiens medlemmer i de første dage og uger af jeres kats tid hos jer, og alle sammen lære hinanden bedre at kende. En kat er også en oplagt mulighed for at bruge noget mere tid sammen som familie, for med en kat i huset, er der altid fest og farver.