Guide til kæledyrsejeren når sommeren kommer

Er du ny kæledyrsejer og går den første sommer i møde med din skønne hund eller kat? Der er mange måder at nyde sommeren sammen og skabe minder med sit kæledyr. Dog kan der være nogle ting, man skal være lidt ekstra obs på. Her er en lille guide til, hvordan du passer godt på dit kæledyr sommeren over.

Oplev naturen sammen

Der er ikke noget bedre for en hund eller kat end at få lov til at boltre sig i naturen. Nyd det skønne vejr og tag dem med på så mange hyggelige skovture som overhovedet muligt. Her kan I løbe ture sammen, lege med at kaste pinde og meget mere. Det er fantastisk for dit kæledyr at få lov at udforske skovbunden og dens rige liv fyldt med gode sanseoplevelser. En god idé kunne også være en finde en sø eller tage ud til stranden sammen, så de kan få lov til at svømme en tur i dejligt kølige vand.

Når du tager din firbenede ven med ud på natureventyr, er der et par ting, du kan forberede for at sikre dig en sikker og god oplevelse. Sørg fx for altid at have vand på dig, så dit kæledyr ikke dehydrerer eller overopheder i sommervarmen. Vær også opmærksom på, at naturen godt kan gemme på nogle ubehagelige overraskelser såsom tæger eller flåter. Flåtbid er ikke til at spøge med og er hverken gode for dig eller dit kæledyr. Så tjek grundigt og få eventuelle flåter fjernet så hurtigt som muligt.

Når man rejser til udlandet

Inden du tager på sommerferie i udlandet, bør du undersøge, om man må tage sit kæledyr med til den gældende campingplads eller ferielejlighed. Hvis ikke så find en god kandidat til at passe dit kæledyr eller skriv dem op til en feriepension, så de ikke er alene.