Har du et ønske om at blive mere politisk aktiv til hverdag?

Politik og demokrati kan handle om mange forskellige ting. Der kan forekomme politik og demokrati i folkeskolerne, på arbejdspladsen eller i fritidsklubben. Nogle går meget op i politik ved eksempelvis at være aktiv deltager i et bestemt politisk parti. Andre er måske i forældrerådet på sine børns skoler og så videre. Måske det er et nyt fænomen for dig og noget, du ikke sådan rigtig har stiftet bekendtskab med tidligere. Hvis det er tilfældet, hvor skal man så lige starte for at give sig i kast med det?

Tag udgangspunkt i din hjemby og start småt

Et forslag til hvordan du kan blive mere engageret og politisk aktiv til din hverdag vil måske give mening at starte i det små. Det kan for eksempel gøres ved at starte i din egen by eller kommune. Lad os sige, at du eksempelvis bor i Stevns Kommune. Du kan starte med at orientere dig i kommunens avis her, som mange byer eller kommuner fører online. Der er så mulighed for at læse og indsamle informationer, da der er en fane, som hedder debat og politik. Måske det kan inspirere dig til, hvor du skal starte dit engagement i den politiske verden. Det kan eksempelvis også være, at du melder dig ind i en institution eller organisation i din hjemby og deltager politisk aktivt på den måde.

Lad dig inspirere i dokumentarer eller serier

Hvis du stadig er på bar bund i forhold til, hvordan du skal påbegynde din rejse mod at blive mere politisk aktiv, kan det være en mulighed at lade dig inspirere ved eksempelvis at se dokumentarer eller serier i tv’et. Det kan give dig forskellige perspektiver rent politisk, men det kan også være, at det åbner dine øjne for, hvor dine styrker og svagheder er, hvad angår politik.