Hjælp din pårørende af med deres alkoholmisbrug

Når man vælger at starte sin behandling for alkoholmisbrug, så er der mange, der forsøger sig med en såkaldt ”kold tyrker”. Dette er dog ikke den rette vej, såfremt du har et alvorligt problem, da det kan være farligt.

Når vi snakker om abstinenser, så bliver det ofte brugt til at beskrive et let ubehag; i virkeligheden, så kan det dog være ret farligt at gå på afvænning for en række forskellige ting – herunder alkohol. Det skyldes, at de blandt andet kan udvikle sig til delirium eller i værste fald, at dit kredsløb bryder sammen i hvilket tilfælde du risikerer at dø. Er du alkoholmisbruger eller pårørende til en alkoholmisbruger, så er det derfor en god ide at søge hjælp. Det kan du for eksempel gøre hos Behandlingscenter Stien.

Få alkoholmisbrugere søger selv hjælp

Der er ikke mange alkoholmisbrugere, der selv søger hjælp. Dels fordi mange føler skam over at have et misbrug, og dels fordi nogle simpelthen ikke er klar over, at de har et problem. Derfor er det i større grad pårørende, der søger hjælpen, hvilket er et stort ansvar at påtage sig. Dog er det for mange det, der skal til, og man kan altså som pårørende være med til at ændre kursen på en persons liv ved at tilbyde dem denne hjælp. Misbrug påvirker nemlig ikke kun ens fysiske velbefindende, men kan også gå ud over ens sociale liv, økonomi og meget andet.

Få professional behandling på Behandlingscenter Stien

Behandlingscenter Stien er et professionelt behandlingscenter, der hjælper mennesker med forskellige afhængigheder. De har særligt mange års erfaring indenfor alkoholisme, hvorfor de kan hjælpe dig af med dit misbrug af alkohol, men de behandler også for andre typer misbrug, herunder stofmisbrug, medicinafhængighed og ludomani.

Tilbagefald

Tilbagefald er almindeligt, når det kommer til alkoholafvænning, hvorfor det for mange er en svær proces at blive helt fri for alkohol. Særligt i et land, hvor meget af vores kultur drejer sig om alkohol, kan det være utroligt svært.

Statistikker peger på, at omkring halvdelen af de personer, der går i behandling for alkoholmisbrug også tidligere har været i behandling, men kommer tilbage, fordi de har fået tilbagefald.

Hvis du oplever tilbagefald, så er det altså ikke noget, som du bør føle skam over, men blot en del af processen; at komme tilbage igen på det rette spor er det, der er vigtigt.