Hvordan undersøges man hjertet?
Mange af os oplever på et tidspunkt at have trykken for brystet. De fleste har også fået at vide, at det som regel først bliver rigtig farligt, hvis man samtidig mærker smerter i venstre arm. En trykken for brystet behøver heller ikke altid at være farligt. Vores krop laver af og til nogle mærkelige udsving, som ikke altid er til at forklare. Det er dog stadig uhyre vigtigt at være særlig opmærksom, hvis der opstår smerter omkring hjertet, da det selvfølgelig kan være farligt. Du bør da altid spørge din læge til råds, hvis dette er noget der forekommer.
Hvordan foregår et EKG?
Vurderer din læge, at du skal undersøges, foregår dette typisk ved et elektrokardiogram bedre kendt som EKG. Her vil lægen bede dig løfte op i trøjen, hvorefter du vil blive udstyret med EKG Kabler flere steder på kroppen. Disse sættes på elektroder, som lægen sætter fast på din krop. Alt efter hvad målingen viser, kan denne gå meget hurtigt. Man kan foretage et EKG enten i hvile eller under aktivitet. Ved hvile ligger man blot stille på en briks, imens lægen taler beroligende til dig om, hvad der foregår. Udføres EKG’et under aktivitet, er dette typisk, hvor man placeres på en motionscykel. Selvom det kan lyde farligt med elektroder på kroppen, kan man intet mærke.
Hvilke symptomer skal man være opmærksom på?
Et EKG egner sig især til de folk, som oplever symptomer fra hjertet. Dette kunne f.eks. være førnævnte brystsmerter, hjertebanken, åndenød eller besvimelse. Her er det dog vigtigt at understrege, at disse symptomer ikke nødvendigvis har en direkte forbindelse til hjerteproblemer. Symptomer som hjertebanken og brystsmerter kan f.eks. også forekomme, hvis man har stress eller går igennem en presset periode. Uanset hvad er det dog altid bedst at være på den sikre side og hive fat i sin læge, hvis man oplever nogle af disse symptomer.