Hvordan ved jeg, om jeg har et problem med alkohol?

Det kan være svært at vurdere, hvornår der rent faktisk er tale om et misbrug af alkohol. I mange tilfælde er det venner og familier, der først lægger mærke til det, fremfor selve personen.

Derfor er det en fordel at lytte til sine pårørende eller professionelle, når det kommer til at finde ud af, om der er tale om et alkoholmisbrug. Et alkoholmisbrug er ikke det samme som alkoholafhængighed, men det bør stadig tages meget seriøst.

Der findes flere tegn og symptomer på et alkoholmisbrug, der ikke bør ignoreres. At søge behandling vil give dig mulighed for at vende tilbage til de ting, du nyder mest i livet.

Almindelige tegn og symptomer på alkoholmisbrug

Hvis det ikke behandles, kan et alkoholmisbrug hurtigt komme ud af kontrol. At genkende tegnene for alkoholmisbrug og få en ordentlig behandling kan gøre en betydelig forskel i forhold til at komme ud af problemet. Nogle af de mest almindelige symptomer og tegn på et alkoholmisbrug er:

  • Vedvarende psykisk trang til alkohol
  • Tab af kontrol over sit forbrug af alkohol
  • Fortsætter med at drikke alkohol efter skadelig brug er blevet erkendt
  • Socialt fraværende
  • Skjuler sit forbrug af alkohol og drikker i hemmelighed
  • Kan drikke store mængder af alkohol

Uanset hvor lille et alkoholproblem ser ud, bør symptomer på alkoholmisbrug ikke ignoreres. Hvis du eller en af ​​dine nærmeste kæmper med problemer med alkohol, er det en fordel at søge professionel hjælp til behandling så hurtigt som muligt.