Lær at undgå overstimulering på low arousal kursus

Det kan være hårdt at gå igennem tilværelsen med en følelse af ikke helt at slå til. Men hvis man er neurodivergent, så er det desværre ofte virkeligheden. For samfundet er ikke indrettet til at rumme den mangfoldighed af mennesker, der i virkeligheden findes. Og når man så fungerer på en anden måde end de fleste, så kan det være svært at leve op til alle forventninger. Ofte er det en stor del af forklaringen bag de store følelsesmæssige udsving, der kan opstå. Men på et low arousal kursus kan du lære at undgå den form for overstimulering, der leder til voldsomme reaktioner.

Giv plads til forskellighed

Hvis du til daglig har ansvaret for eller drager omsorg for nogen, som er neurodivergente, så skal du vide, hvordan du bedst muligt rummer dem. De kan have mange positive kompetencer, som skal frem i lyset. Men det kan være svært at finde plads til det, når man mødes af en verden, der ikke altid kan rumme forskellighed.

Det er vigtigt, at du kan anerkende de forskelligheder, der kan være imellem folk. Du skal give plads til de følelser og reaktioner, der måtte opstå. Du skal dog også så vidt muligt kunne forsøge at minimere det pres, der kan lede til de helt store følelsesmæssige udsving.

Bliv bedre til konflikthåndtering

Og netop det med at minimere det pres, der kan lede til følelsesmæssige udsving, kan du blive bedre til på et low arousal kursus. Det er nemlig et konflikthåndteringskursus, der er lavet specifikt med henblik på at hjælpe neurodivergente igennem hverdagen.

Du vil blive bedre til at mindske de stimuli, der for alvor skaber konflikter. På den måde kan du også være med til at gøre livet betydeligt nemmere for dem, der måske oplever ikke helt at passe ind i samfundets til tider rigide kasser.