Misbrugsproblemer – Tilbud til pårørende

Har du et familiemedlem, en partner eller et barn, der kæmper med alkoholproblemer, kan det være svært at vide, hvordan man bedst hjælper. Men du er ikke alene. Der findes masser af tilbud og støttegrupper for pårørende til mennesker med alkoholproblemer. Her kan du få hjælp og inspiration fra andre i lignende situationer, samt få nyttig viden om alkoholmisbrug og behandling. Nogle af de tilbud, der findes, er Alkoholbehandlingstilbud, Pårørendegrupper Rådgivning og støtte til pårørende, Online ressourcer og forummer. Alle disse muligheder er midler, der kan være med til at hjælp dig med dit misbrug. Gå derfor ind på siden lige nu og læs mere om tilbud til pårørende. Du vil ikke komme til at fortryde det.

Tilbud til pårørende – Sådan får du hjælp

Pårørende til personer med alkoholproblemer har ofte brug for støtte og vejledning. Ballerup Kommune tilbyder derfor en række forskellige tilbud, der kan hjælpe pårørende med at tackle problemerne. Tilbuddene omfatter blandt andet: Pårørenderådgivning: Her får du mulighed for at tale med en professionel rådgiver om dine bekymringer og spørgsmål. Rådgiveren kan give dig praktisk vejledning og støtte, så du bedre kan håndtere din situation. Pårørendeaftener: En gang om måneden afholder Ballerup Kommune en pårørendeaften, hvor pårørende til personer med alkoholproblemer kan mødes og dele erfaringer. Aftenerne er åbne for alle, uanset om den pårørende person er i behandling eller ej. Er man pårørende er disse arrangementer utroligt gode, da man ofte undervurdere, hvor hårdt det er at være vidne til en der har et misbrug. Skynd dig derfor ind på siden og læs mere omkring disse arrangementer.

Tilbud til pårørende – Gratis rådgivning

Er du pårørende til en person med alkoholproblemer, kan det være svært at vide, hvad man skal gøre. Headspace i Ballerup og TUBA tilbyder gratis rådgivning og støtte til unge under 18 år eller deres pårørende. De kan hjælpe med at finde et passende tilbud, eller de kan give en snak om, hvordan man passer bedst muligt på barnet. Psykiatrisk Center Ballerup har også børnekurser, som barnet kan deltage i, hvis forælderen er indskrevet i psykiatrien. Er du i tvivl om noget, så gå ind og læs mere inde på siden omkring tilbud til pårørende.