Seneste indlæg

Bliv klar til kørekort

Skal du til at tage kørekort i Valby? Så kan du forberede dig på, at der åbner sig en ny verden for dig. En verden med flotte biler, gamle britiske sportsvogne – måske endda din egen? Du kan på www.chip-det.dk læse mere om chiptuning, så du har ordforrådet klar, når du begynder til din undervisning på køreskolen. Hvis du er lidt nervøs over at skulle starte, så er det helt naturligt. Du kan læse med her og få lidt hjælp til, hvad der venter dig.

Teoriundervisningen

Når du begynder til undervisning på køreskolen, så vil du som oftest blive undervist sammen med en flok af andre unge mennesker. Det betyder at du er i trygge rammer, når du stifter bekendtskab med de mange nye og spændende ord, som du møder til teoriundervisningen. Her skifter du også bekendtskab med love, regler og forskellige typer af skilte, som hjælper dig til, hvad du må gøre i trafikken. Teoriundervisningen afsluttes med en teoriprøve, hvor du viser, at du har forstået teorien bag dit kørekort og færdselsreglerne i Danmark.

Din første køretur

Når du er godt i gang med din teoriundervisning får du også lov at prøve at køre rundt på de danske veje sammen med din kørelærer. Husk på, at I kører i en særlig bil, hvor din kørelærer kan hjælpe dig med at bremse og navigere, hvis det skulle blive nødvendigt. Det kan nemlig være lidt svært at styre en bil for første gang, men husk på, at alle er i samme båd. Ingen har prøvet det før, og I skal blot hjælpe hinanden og tro på, at det nok skal lade sig gøre. For lige pludselig er du færdig med at tage dit kørekort og står ved siden af bilen sammen med den motorsagkyndige, som rækker dig en lille lap papir. Og så er du med ét berettige til at køre rundt i Danmark.