Overvejer du at tage på busferie?

Har du overvejet om din næste ferie skal være en busferie, altså en rejse, hvor du tager op rundtur og bussen er dit faste holdepunkt og transportmiddel? Der er både fordele og ulemper ved busferie – og i denne artikel gennemgår vi nogle af dem, så du kan finde ud af, om en ferie med buskørsel er det rette valg for dig.

Fordele

Hvis du vælger at tage på busferie, ender du typisk med at få flere oplevelser. Du kommer rundt omkring, ser forskellige områder, byer og attraktioner – uden at du selv skal køre eller fange den næste offentlige bus, tog, taxa eller lignende. Du ender altså med at opleve mere og se mere af verden, når du rejser rundt i en bus.

Når du rejser med bus, så har du altid et fast holdepunkt – uanset hvor i verden, du befinder dig. Hvis du f.eks. har en dag, hvor energien ikke er i top, så kan du altid trække dig tilbage i bussen og holde ”fri”. Det kan du ikke på samme måde, hvis du rejser med offentlige transportmidler. Her skal du altså helt tilbage til et hotel eller lignende for at få ro og fred.

På en bustur er det sociale i fokus. Her kan du få snakket ordentligt med alle dine medrejsende, og I kan lære hinanden bedre at kende. Der er heller ingen, der står med sorte Per, når der f.eks. skal drikkes alkohol, da I ikke selv kører bussen. Det har i en chauffør til. En bustur er derfor for de fleste en meget positiv oplevelse, da man i løbet af transporten bare kan læne sig tilbage og slappe af.

Moderne busser tilbyder moderne faciliteter, så komforten vil altid være i top i bussen. Her er både godt med benplads, TV, toilet og gode, behagelige sæder – og mange busser er endda udstyret med vippestole med fodstøtter, regulerbart ryglæn, små borde og aircondition. Det er faciliteter som alle sammen bidrager til en komfortabel rejse, så man bare kan læne sig tilbage og nyde den lange bustur til fjerne destinationer.

Sidst men ikke mindst så er det faktisk også billigere end du lige tror at leje en bus med chauffør. Med en bus er man jo flere om udgiften, og det vil altid være billigere end hvis man rejste i f.eks. egen bil. Der kan derfor være penge at spare, hvis man rejser med bus rundt i Europa.

Ulemper

Når man kører med bus, kan turen være lang. Alt efter hvor langt væk man skal, så kommer man til at sidde ned i mange timer. Det er altså bedst at vælge en busferie, hvis man godt kan lide at køre langt og sagtens kan underholde sig selv under en bustur.

Når man kører i bus – ligesom når man kører i bil – kan man ende med at ramme kø. Det gør turen endnu længere. Chaufførerne plejer dog at køre udenom de områder med den værste trafik, da de typisk bliver advaret via GPS, hvis der skulle opstå problemer.

Derudover er du også begrænset ift. destinationer. Du kan jo ikke køre i bus rundt i hele verden, da nogle destinationer simpelthen kræver en flybillet. Der er dog stadig mange forskellige destinationer, du kan vælge imellem på en busrejse, lige fra Norge, Sverige og Finland til Frankrig, Østrig og Holland.

Drømmer du om at tage på busferie, så findes der mange muligheder. Hennings Busser i Hjørring er et busselskab, der tilbyder rejser i både ind- og udland.