Pas på dit gamle tag med en gang understrygning

Trænger dit tag til en god omgang pleje? Måske du skulle overveje en gang understrygning. Hvis dit tag er gammelt og måske kan se lidt slidt ud, så er det vigtigt, at du passer på det. Der er rigtig mange tag, der er bygget med plast i undertaget. Dette kan med tiden begynde at mørne og dermed blive utæt.

Rigtig mange husstande i Danmark har et dårligt undertag, og det er vigtigt at vide, om dit hus er et af dem. Specielt mange huse fra 1970’erne og 1980’erne har undertag, der er lavet af plastik. Plastik kan ikke tåle store temperatursvingninger, som vi har i Danmark, og solens ultraviolette stråler. Derfor har disse undertage det ikke godt, og dette problem kan løses ved at få lavet en understrygning af taget.

Understrygning er meget brugt som renovering eller reparation af ældre tage. Men det kan også være en fordel at benytte understrygning af taget i forbindelse med nybyggeri, så man sikrer huset mod slagregn og fygesne.

Hvis dette lyder som den helt rigtige løsning for dig, så kan du her læse meget mere om understrygning.

Sådan foretages en understrygning

Som navnet indikerer, så bliver loftet lavet indefra. Den fugemasse som bruges til understrygning har alle de samme egenskaber, som den fugemasse, der  bliver brugt til overstrygning. Fugemassen har en meget lang holdbarhed og beskytter mod indtrængning af regn og sne.

Alle tage kræver løbende vedligeholdelse, hvis man ønsker at forlænge taget levetid, og det er en god investering, hvis man ønsker at undgå at smide for mange penge i et nyt tag. Når en understrygning foretages, så bliver alle utætheder repareret og gør taget modstandsdygtigt mod det svingende danske vejr. Det første der bliver gjort under understrygning, er at fjerne gammel og revnet understrygning. Derefter skal alle de områder, der skal fuges forvandes. Det sidste der sker, er den egentlige understrygning eller fugning.

Så bor du i et hus med et gammelt og dårligt undertag, så ville denne løsning være den ultimative bedste. Du forlænger levetiden af dit eksisterende tag, og dermed kommer dit hus til at være mere værd på boligmarkedet.