QMS system

Måske spørger I jer selv om, hvad et QMS system er. I kan få svaret ved at læse denne tekst, og nedenfor kan I læse om, hvilke specifikke ting I bl.a. kan bruge Microsoft SharePoints QMS system til.

QMS er en forkortelse, og den står for Quality Management System, hvilket kan oversættes til ”kvalitetsstyringssystem” på dansk. Et QMS system kan bruges til en lang række forskellige ting, og der findes mange forskellige udbydere på markedet for QMS systemer. Nogle eksempler på QMS systemer er bl.a. TRACKMEDIUM, CAQ.net, Qualio og AdaptiveGRC.

Før I beslutter jer for et specifikt QMS system, er det en god idé at tænke over, hvilken ISO-standard, som systemet helst skal overholde. Ved at vælge et system, som har de rette ISO-certificeringer, er I bedst klædt på i forhold til jeres fremtidige arbejde i virksomheden.

Det er ikke alle ISO-certificeringer, der er lige egnede i alle brancher. Hvis I går efter ISO 9001, så er I ret godt dækket ind, da den er velegnet til alle brancher. ISO 13485 er velegnet til virksomheder inden for medicinalindustrien. ISO 22000 er velegnet til fødevarebranchen, og IATF16949 er velegnet til bilindustrien.

Det et QMS system kan er bl.a. at samle jeres processer, kvalitetsstyring og dokumentering. Et QMS system gør det altså meget nemmere for jer at samle jeres dokumenter, processer og retningslinjer, og derved får I nemmere ved at leve op til interne krav lige såvel som eksterne krav. De interne krav kan f.eks. være ensretninger af, hvordan I udarbejder rapporter, og de eksterne krav kan f.eks. være relateret til GDPR.

Der er mange fordele ved at begynde at bruge et QMS system, eller skifte fra et, der ikke kan alt det I gerne vil have, at det skal kunne. Væsentlige fordele inkluderer bl.a., at I relativt nemt kan få en virksomhedskultur, som er præget af orden, kvalitet og træning af medarbejdere. Og det omfatter f.eks. også, at I kan få et nemt overblik over jeres styrker (strengths), svagheder (weaknesses), forretningsmuligheder (opportunities) og trusler (threats).

I store træk hjælper et QMS system jer altså med at få styr på al jeres data, så I bedre kan bruge tiden på at drive virksomhed.

Hvad I bl.a. kan bruge et Microsoft SharePoint QMS system til

Microsoft SharePoint kan rigtig mange ting, og det kan også bruges som QMS system, som forholdsvist nemt kan sættes op til at styre jeres interne processer etc.

Da Microsoft er producenten bag SharePoint betyder det, at onlineversionen af SharePoint nemt kan fungere sammen med Office 365 samt diverse andre programmer. Det kan f.eks. være Teams. SharePoint online er webbaseret men er også visuelt og let at gå til.

Det betyder, at alle medarbejdere nemt kan komme i gang med at bruge programmet. Der kræves nemlig ikke nogen evner inden for programmering eller webdesign, da SharePoint har fokus på lettilgængelighed og en visuel brugerflade.

Her hos UpShare sætter vi en ære i at lave en skræddersyet løsning, som passer til netop jer. Kontakt os gerne for at høre mere.