Sådan nedbringer du stress og øger trivslen på din arbejdsplads

Der forventes meget af alle medarbejdere i en moderne virksomhed, hvilket ofte er en god ting i forhold til at skabe et professionelt miljø på arbejdspladsen, hvor idéudvikling og effektivitet er i centrum.

De samme arbejdsmiljøer kan dog også lede til stress og ringe trivsel på arbejdspladsen, og hvis du selv oplever stress, eller hvis du har medarbejdere, som er stressede, kan det i den grad betale sig at få gjort noget ved problemet, inden det udvikler sig til decideret sygdom.

Stress er nemlig skidt af rigtig mange årsager, og du kan blive alvorligt syg, hvilket naturligvis er et problem på et personligt niveau, mens det også skaber problemer i din virksomhed eller på din arbejdsplads.

Hvis du oplever stress på din arbejdsplads eller i din virksomhed, kan det derfor betale sig at samarbejde med en professionel erhvervscoach, som kan hjælpe enten dig som privatperson eller en hel virksomhed med en lang række stress- og trivselsrelaterede udfordringer. Vælg en erhvervscoach med speciale i stress og trivsel og få et bedre og sundere arbejdsmiljø med det samme.

Derfor skal du bekæmpe stress

Der kommer som nævnt rigtig mange ulemper med at leve med stress i det daglige. Derfor må du aldrig lade stress tage over i dit arbejde, og du skal altid være opmærksom på stress på både et personligt plan og hos dine medarbejdere.

Stress kan lede til lange sygemeldinger, og det kan være rigtig svært at komme tilbage til arbejdspladsen efter en periode med stress. Dertil har stress også en række andre sideeffekter som eksempelvis:

  • Træthed
  • Koncentrationsproblemer
  • Angst
  • Depression
  • Blodpropper

Disse er blot få eksempler på kendte konsekvenser af stress, og stress skal derfor altid tages seriøst, hvilket både vil gave på individniveau og for sammenhængen og effektiviteten i din virksomhed på den lange bane.