Sådan vælger du den rette blender

I det moderne danske køkken kan du uden tvivl finde en blender. Det er en maskine, der er steget meget i popularitet, og mennesker har dem både fordi, det kan hjælpe med den sunde livsstil, og fordi det er super praktisk. Men hvordan vælger man den rigtige?

Mange muligheder

En blender er en fantastisk maskine, som kan bruges til flere forskellige ting i køkkenet. Den kan anvendes både til det søde og det salte køkken, til desserter, til snacks, til drinks og til hovedretter. Det er ofte smoothies, man kommer til at tænke på i forbindelse med blendere, men man kan også lave ting såsom pesto, supper og hjemmelavet is. Holder man sig til smoothies, er det en nem måde at indtage frugt og grønt på, hvis man normalt ikke er så god til at huske det. Men man kan meget med sådan en maskine, men ved man ikke hvilken, man vil have, kommer man ikke langt.

Den klassiske maskine

Den klassiske blender kender du nok allerede. Den består af en beholder af glas, som sidder oven på en motor med en kniv inde i beholderen, der på den måde skære de ingredienser op, der er i beholderen. Den vil ofte have flere forskellige indstillinger, alt efter hvad du gerne vil have, og hvor blendet ingredienserne skal være. Denne type kan håndtere lidt af hvert, så du behøver ikke at være bange for at blende hårde ingredienser, selvom det selvfølgelig kan komme lidt an på den individuelle maskine. Derudover er du selvfølgelig lidt begrænset af beholderens størrelse, men det er ikke et problem for de fleste.

En stavblender

Denne type er ofte set som lidt nemmere at bruge, fordi man bare tager den frem, putter den ned i den udvalgte beholder med ingredienserne og tænder. Den er super praktisk, fordi den ikke har egen beholder, som den er begrænset af. Det er især smart til store portioner af mad, såsom en hel grydefuld suppe. Dog er den ikke så god til hårde ingredienser, så det er noget, man skal huske at overveje inden køb. Hvad har du behov for?

Din hverdag

En blender kan assistere dig i mange forskellige madlavningseventyr i dit køkken, så det handler bare om at få købt en maskine og gå i gang. Du kender bedst selv dine behov, når det kommer til hvilken type, du bør vælge. Hvad vil du komme til at bruge blenderen til?