Sådan deler I økonomien ved skilsmisse

Deling af formuen ved skilsmisse kan være kompliceret. Derfor kan du med fordel søge hjælp hos kvalificerede eksperter. Læs denne guide og lær mere dine muligheder.

Regler for fælles formue

Deling af formuen kan være en delikat affære og der er utrolig mange ting som I skal tage stilling ti. Derfor kan I med fordel få hjælp fra en skilsmisse advokat københavn, som kan forklare hele processen for jer. Hvis parterne har haft separate formuer i løbet af ægteskabet, er det ikke noget som man behøver at bekymre sig om i en skilsmissesag. Det samme er tilfældet for gæld, så du skal ikke hæfte for din ægtefælles gæld. Mange ægteskaber har dog fællesøkonomi og det betyder, at der gælder andre regler. I så fald skal formuen deles. Det inkluderer både penge, men også hus, bil, indbo, gæld og så videre.

Uenigheder

Der kan ofte opstå uenigheder i løbet af processen. Der kan være forskellige ejendele, som man er særligt knyttet til og som kan være svære at give afkald på. Derfor vil det ikke være usædvanligt, at der opstår uenigheder vedrørende spørgsmål om deling af ejendom og ejendele. Her er det vigtigt, at man har et åbent sind og at man indser, at man både må give og kunne modtage i sådan en proces. På den måde kommer man bedst igennem forløbet og med en bedre chance for at være på god fod med din eks. Dette kan især være vigtigt, hvis I har fælles børn, som ikke vil nyde at se deres forældre strides.

Få kompetent rådgivning

Deling af økonomien ved skilsmisse kan være en kompliceret sag. Derfor er det en god idé at søge rådgivning fra kompetente jurister, som kan forklare tingene på en overskuelig måde. Skilsmisser er ofte komplicerede, men med den rette hjælp, kan I komme bedst muligt igennem den.