Sådan finder du briller til din ansigtstype

Hvis du går med briller eller måske skal til det, har du garanteret gået med tanker om, at du gerne vil finde det helt rette sæt briller. Sådan et, der er som skræddersyet til dig og din ansigtsform. Heldigvis er der gode råd at finde, så du netop får de bedste briller til dit ansigt. Følg blot disse gode råd.

Find din ansigtsform

Hvordan finder du din ansigtsform? Det kan være svært at vurdere blot ved at stå og kigge sig i spejlet. Men heldigvis kan du med et simpelt trick få svar på dit spørgsmål.

Stil dig foran dit spejl og fat en læbestift, tusch eller andet (det er vigtigt, det er noget, som kan vaskes af igen) og tegn din ansigtsform af, mens du ser i spejlet. På den måde får du et omrids af dit ansigt.

Du skal nu matche din ansigtsform med enten en oval form, en firkantet form, en rund form eller en hjerteform.

For det ovale ansigt gælder det, at dine træk er smal pande og kæbe, men lidt høje kindben. Dertil er et velegnet brillestel f.eks. et mindre, da du ikke bør bruge oversize. Fremhæv gerne brillerne med udsmykning.

For det firkantede ansigt er kendetegn den brede pande, klare markering af kindben og en klar kæbe. Briller hertil er runde og ovale stel.

For det runde ansigt er kendetegn en bred pande, runde / fyldige kinder og en rund hage. Du bør se efter briller, der har et firkantet stel eller wayfarer stil, hvis du hører til denne kategori.

Det hjerteformede ansigt er kendetegnet af en bred pande, relativt høje kindben, men en smal købe. Tænk her på wraparound stellet eller noget i mønster. Cat eye er også in her.

Du kan finde dine nye briller på https://blikfang-optik.dk/.

Spørg eksperten

Husk at den bedste måde at finde et godt stel til dig selv er ved at spørge eksperten. Spørg derfor hos din optiker, som med garanti vil kunne vejlede dig til at stærkt sæt briller, der både matcher dit ansigts form og din personlige stil.