Sådan kommer du af med flagermus

Der er mange skadedyr, der kan komme ind i dit hjem og skabe ravage – og flagermusen er ingen undtagelse. Flagermusen er en meget larmende gæst, især om natten, når du prøver at sove. Flagermusen bruger nemlig ultralydskrig til at orientere sig og søge efter føde, og jo flere flagermus, du har besøg af, jo højere og mere gennemtrængende bliver denne lyd for dig og resten af familien.

Flagermusen nøjes dog ikke blot med at larme. Den efterlader sin urin og ekskrementer over alt, hvor den kommer og efterlader en forfærdelig stank med en kvalmende, sødlig og ammoniakagtig luft. Den stank er ikke kun frygtelig at skulle leve med for dig og din familie – det er også en stank, der tiltrækker andre skadedyr, som du absolut ikke har lyst til at have besøg af, bl.a. væggelus, som kravler ind i sengetøj, puder og dyner og giver os røde mærker og irritationer fra deres bid.

Flagermusen skal altså – ligesom f.eks. rotter og mus – bekæmpes så hurtigt som overhovedet muligt – inden de inviterer resten af familien og alle vennerne indendørs. Det er dog lettere sagt end gjort – især fordi flagermusen er et fredet dyr i Danmark. Du må altså derfor ikke slå flagermusene ihjel eller ødelægge deres ynglepladser. Det udelukker altså både gift og fælder, når du gerne vil slippe af med den uønskede gæst. Det hjælper heller ikke at kontakte en skadedyrsbekæmper. Han/hun er nemlig underlagt de samme regler, og det vil derfor altid tage meget lang tid at slippe af med flagermusen.

Der findes dog én løsning, som er både hurtig, effektiv og human – en løsning, som rent faktisk er lovlig for dig at benytte dig af til bekæmpelse af flagermus. Vi taler her om Gnaversirenen, som er et ultralydsapparat, der udsender en højfrekvent lyd der stresser flagermusen og sender den på flugt fra din bolig. Hvis blot du har dette apparat stående på loftet og har det tændt, vil flagermusen ikke længere ønske at komme på besøg hos dig – og det gælder faktisk også andre skadedyr, som mus, mår og rotter. Det er altså fire fluer med ét smæk!