Sådan kommer ud af med uønsket bambus

Bambus er en meget sejlivet plante, og den kan være meget svær at fjerne, hvis man ikke lige har den rette viden om det. Vi har derfor her samlet de bedste tips til, hvordan du kan komme af med en genstridig og uønsket bambus i din have.

Dræb rødderne

Hvis du ikke har noget imod at vente, så kan du prøve at slå den uønskede bambus ihjel ved at overhælde dens rødder med fint salt, der anvendes i vaskemaskinen. Det kan godt tage rimelig lang tid, men det er et forsøg værd. Når planten først er død, kan det nemlig være nemmere at grave den op.

Grav den op

Det er et større arbejde at grave en bambus op. Den er nemlig meget stærkt og kan ødelægge selv det bedste værktøj i processen. Når du skal grave en bambus op, bør du først binde en snor stramt omkring planten halvt oppe – og så kan du grave en rende hele vejen uden om bambussen. Lad en anden person trække i snoren, mens du graver ind under den – fra alle sider. Det er en god løsning, hvis bambussen ikke er større end en meter i diameter. Når du har fået planten fri, kan du nemt dele planten med en spade NEDEFRA. Det er helt umuligt at dele den, når den står op.

Sprængning

Det kan lyde meget voldsomt, men en af de mest effektive metoder til at komme af med bambus er simpelthen ved at sprænge det væk. Sprængning kræver naturligvis professionel hjælp, da der jo er tale om brug af sprængstoffer – men det er faktisk stadig en meget effektiv løsning. På den måde undgår man nemlig hårdt fysisk arbejde, og man får heller ikke resten af haven ødelagt af mærker fra spor af gravemaskiner. Sprængning kan klargøres og udføres helt uden brug af maskiner og slider kun plænen som ved almindelig færden. Det er således en meget skånsom måde at komme af med uønsket bambus. Du kan læse mere om sprængning af bambus her.