Sådan slår du igennem med dine budskaber

Vi kender alle de mennesker, som taler så folk lytter. Det er ikke nødvendigvis store talere som Obama eller den nu afdøde Steve Jobs, men også mennesker i vores eget netværk, som formår at fange folks interesse og få dem til at spærre øjnene op og slå ørerne ud. Men hvad er det de kan? Kan det trænes? Og kan du også lære at slå igennem med dine budskaber? Svaret er ja.

Personlig gennemslagskraft med mundtlig retorik

Det spøjse ved at bryde igennem med sine budskaber er, at det er dig selv, du skal bruge for at lykkedes. Ja, du kan jo naturligvis ikke få andre til at gøre det for dig, da du er taleren, men det vi mener, er, at du skal bruge din egen unikke ethoskonto, som du sammen med appelformerne og historiefortælling gør til dine stærkeste allierede. De gamle grækere og verdenskendte filosoffer havde det til fælles, at de mestrede at fortælle historier. Ved at skabe nærhed og udvikle en historie, som indkapsler dit budskab, kan du både sende dit budskab lige i solar plexus på din lytter, og også få denne til at reflektere over dine ord. Lær at bryde igennem her – du vil høste fordele, der er guld værd for din karriere.

Derfor er det guld værd at kunne tale effektivt til mennesker

Det at kunne tale til mennesker, så de forstår din hensigt og dit budskab, er guld værd. Når vi står over for en anden person, der signalerer det helt rette og taler så vores lytte-kanaler er åbne, så gør det indtryk. At kunne skabe indtryk og kommunikere klart åbner nye døre – hvad end det er i dialog med en kollega, til en jobsamtale, når du som leder taler til et team eller når du blot skal holde en tale i det private.

Du vil opleve, at kommunikation pludselig kan blive et magtmiddel, som skal behandles med respekt, men kan gøre dit (arbejds)liv nemmere.