Sådan vælger du den rigtige vin

Der er rigtig mange danskere, der går temmelig meget op i vin. For nogle er det en fritidsinteresse og for andre er det en mærkværdig videnskab, som aldrig rigtig er blevet forstået. Hvis du hører til sidstnævnte kategori, kan det hurtigt blive en forvirrende affære, når du skal have gæster til middag. For hvilken vin skal du vælge, når du absolut intet ved om vin?

I de følgende to afsnit af denne artikel kan du få et kort indblik i, hvordan du kan vælge den rigtige vin. Du kan derudover også læse lidt om de forskellige typer af vin.

Den rigtige rødvin

Rødvinen er uden tvivl den mest populære vin, når det kommer til at supplere et godt måltid. Der findes en masse forskellige slags rødvin at vælge imellem. Du kan med fordel vælge ud fra de forskellige lande, som du kan få rødvin fra. Hvis du skal have italiensk mad, kan du gå med en italiensk rødvin. Det samme med det franske køkken. I forhold til mere krydret mad kan du komme langt med sydamerikansk eller sydafrikansk rødvin. Du kan bestille både sydafrikansk rødvin og sydamerikansk rødvin på nettet.

Hvilken slags vin kan jeg ellers vælge?

Der findes dog også andre typer vin end blot rødvin. Der er eksempelvis hvidvinen, som også kan være god til mad. Hvidvinen er ofte god til lidt mere lette og friske retter. Det kan eksempelvis være en forret, noget fisk eller noget frisk pasta. Så er der dessertvinen, der som navnet antyder er god efter en dessert. Du kan også få mousserende vin, som kan være god på en varm sommerdag. Hvis du ikke har det helt store kendskab til vin, går du dog sjældent galt i byen med et godt glas rødvin til maden og så et glas hvidvin til forretten.