Sejler båden dårligt? Dette kan være problemet

Synes du, at din båd er begyndt at sejle langsomt? Har du problemer med at få båden ud af havnen? Du kan opleve, at din båd begynder at sejle dårligere, når du har haft den i lang tid.

Det kan der være mange grunde til. For eksempel kan det skyldes, at bunden af båden er befængt med smådyr, slim og alger. Heldigvis er der en løsning: bundmaling til både.

Belægninger på båden

Det kan ikke undgås, at alger, ruer og slim sætter sig på bunden af båden. I havet findes der tusindvis af smådyr, og de elsker at gør din fine båd til deres hjem.

En smule skidt på båden gør ikke megen skade. Hvis du er god til jævnligt at hoppe i havet og skrabe undersiden af båden med en stiv børste, kan du holde bestanddelen af dyrene nede.

Men hvis der kommer for mange alger på båden, kan du ende med at få problemer. Hvis der sidder meget på bunden af båden, skaber det nemlig friktion og modstand, når du sejler. Det kan gøre det svært for båden at glide ordentligt på vandet.

Sig farvel til besværlig sejlads

Hvis du gerne vil slippe for selv at bekæmpe muslinger, ruer og alger, kan du bruge bundmaling til både. Bundmaling til både er en form for forsvarsværk, som beskytter skroget. Malingen skaber en glat overflade, som gør det svært for smådyr og slum at sætte sig fast. Jo glattere undersiden af din båd er, desto bedre sejler den.

Bundmaling til både indeholder stoffer som for eksempel kobber og biord, som modvirker belægninger af alger. Stofferne i bådmaling til både er fuldstændigt ufarligt for båden og forurener heller ikke vandet.

Bundmaling til både er et uundværligt produkt til vedligeholdelse. Sørg for at give båden et nyt lag bundmaling, når bådsæsonen starter, så du er sikker på, at din båd holdes i tip-top stand.

Køb din bådmaling til både her

Hos Marinebutikken Vejle kan du købe bundmaling til både. Marinebutikken sælger bundmaling til både i høj kvalitet, som kan fås i mange forskellige farver, så de matcher din båd.

Marinebutikken forhandler kendte brands som Hempel, International, Jotun Mare Nostrum og mange andre.

Du kan vælge mellem hårde eller bløde bundmalinger til både. Hvis du er i tvivl om, hvilken bundmaling du har brug for, kan du læse mere om produktegenskaber på webshoppen eller få hjælp i butikken i Vejle.