Støj på kontoret – Sådan kommer du det til livs

Støj er den helt store produktivitetsdræber – især i storrumskontoret. Støj er dog meget mere ødelæggende end det. Når man arbejder i vedvarende støj, kan man faktisk få fysiske arbejdsskader, som endda kan ende i stress. Man skal altså ikke blot vænne sig til at arbejde på et støjende kontor. Der skal gøres noget ved støjen. I denne artikel har vi samlet vores bedste tips til, hvordan du kan komme støj på kontoret til livs.

Indret kontoret efter funktionalitet

Der kan blive fostret en del støj, hvis f.eks. personer, der snakker meget i telefonen, er placeret lige ved siden af personer, der har brug for dyb koncentration – eller hvis f.eks. printeren eller kaffemaskinen er placeret ude i storrumskontoret. Det er derfor meget vigtigt, at kontoret bliver indrettet efter funktionalitet, så folk forstyrrer hinanden mindre. Det handler her om at placere de personer tæt på hinanden, som tit arbejde sammen, gemme printeren og kaffemaskinen væk i et separat rum og endda gøre det muligt for personer at trække sig et andet sted hen, når de f.eks. skal snakke i telefon eller har et online møde. Vi anbefaler her en telefonboks til kontor, som fungerer som et lille lydtæt rum midt i rummet, der kan bruges til bl.a. møder og opkald og endda også af de personer, der har brug for ro og fred.

Husk lydabsorbenter

Indretningen kan gøre meget, men den kan ikke gøre alt. Der vil stadig være lidt støj, når der er tale om et storrumskontor. Det kan derfor her være en god idé at komme støjen til livs med lydabsorberende elementer som f.eks. akustikvægge, lyddæmpende vægbeklædning og lignende. Lydabsorbenter er med til at forbedre akustikken i hele rummet og sørger for at støjen ikke spreder sig og formerer sig rundt omkring på kontoret.

Vælg lyddæmpende gulve

Lyden af trafikken rundt på kontoret kan være meget forstyrrende, især når gulvene ikke ligefrem er lydløse. Det kan derfor være en god idé at vælge en gulvtype, som er lydabsorberende eller f.eks. beklæde gulvet med gulvtæpper. Tekstiler er nemlig med til at absorbere unødig støj – og det er faktisk derfor, at du på mange kontorer vil finde rum med gulve beklædt med gulvtæpper.