Træn mere effektivt med kettlebells

Kettlebells er vægte, der er formet som kogekedler. De fungerer ved, at der er en vægt, som er flad i bunden, og oven på den er et håndtag, som man bærer vægten i. Kettlebells er et fantastisk redskab til styrketræning, og de har en masse fordele i forhold til eksempelvis almindelige håndvægte. De har således flere egenskaber, og kan eksempelvis bruges til stabiltetstræning og eksplosiv træning med fokus på at løbe hurtigere og hoppe højere. I denne artikel forklares en række gode grunde til at implementere kettlebell-træning i dine sessions. Kettlebells findes i mange farver og varianter. De er dog alle lavet på baggrund af det samme koncept, nemlig at selve vægten holdes oppe af et håndtag, hvorfor den kan svinge og vendes på hovedet, hvis man eksempelvis ønsker at træne sin core og musklernes evne til at holde kroppen stabil og i balance. Køb et sæt kettlebells allerede i dag for at opgradere din træning.

Et par gode grunde til at træne med kettlebells

Klassiske øvelser med kettlebells er for eksempel Snatch og Clean & Jerk, som hverken kan eller skal udføres langsomt. I øvelserne træner man kroppens evne til at lave kraftfulde bevægelser gentagne gange i længere tid. Dette er anderledes fra at træne musklernes udholdenhed, som drejer sig om kroppens evne til at producere kraft i lang tid ad gangen. Evnen til at udføre kraftfulde bevægelser igen og igen i længere perioder afhænger af kroppens evne til at skabe muskelsammentrækninger gentagne gange. Begge typerne af udholdenhed er vigtige evner at udvikle, hvis man vil have en sund og stærk krop, og evnen til gentagne gange at kunne udføre kraftfulde bevægelser afgør ofte vinderen i sportsbegivenheder. Det er desuden en god måde at træne, hvis man vil forbrænde fedt og komme i bedre form. Klassiske kettlebell-øvelser er altså super effektive.

Flere fordele ved at træne med kettlebells

Med kettlebells har du ikke brug for en masse af det udstyr, som findes i et træningscenter. Du kan tage dem med dig til et hvilket som helst sted, når du gerne vil træne. Du behøver ikke noget stort stativ til at obpevare vægtene, eftersom de fint kan stå på gulvet/jorden, hvor de desuden ikke fylder meget. Træningen er effektiv, hvorfor du kan lave en kort træning, så du har tid til andet men stadig får trænet godt. Med kettlebells kan du hurtigt træne hvor som helst. Vægtene svinger i hånden, og dermed efterlignes modsatrettet modstand, som man møder i sport og hverdagen.