Ved disse symptomer er din halspine måske forårsaget af en halsbetændelse

De fleste af os har nok prøvet at opleve ondt i halsen i en større eller mindre grad – og som udgangspunkt er en simpel halspine noget der måske plejer at gå over sig selv. Men en halspine kan også være et symptom på en halsbetændelse, og så er det måske ikke altid så simpelt at komme af med. Derfor kan det være rart at vide, hvornår du bør mistænke det ene frem for det andet.

Symptomer

En halsbetændelse er karakteriseret ved det måske mest oplagte smerter i halsen, men det er måske ikke altid baggrund nok for helt og holdent at kunne mistænke en betændelsestilstand i halsen. Ofte medbringer betændelsestilstande også en feber, der kan være kroppens immunforsvars reaktion på fremmedlegemerne i kroppen. Du vil måske også kunne se det på lymfeknuderne på halsen, da disse blive hævede betændelsen. Ligeledes kan du i svælget observere på halsmandlerne, viser tegn på irritation; måske en hævelse, rødme eller en slags hvid belægning.

Har du nogle eller flere af disse symptomer kan det måske tyde på at din halspine reelt er forårsaget af en betændelsestilstand. Du kan få din mistanke be- eller afkræftet ved lægen, der måske vil tage en prøve fra dit svælg og undersøge betændelsens oprindelsesgrundlag. Du kan også læse mere om betændelsestilstande i halsregionen og få et bedre vidensgrundlag om dine symptomer og muligheder for smertelindring og eventuel behandling. Du kan se det her.

Hvad gør du?

Betændelse i halsen kan forårsages både af en virusinfektion og en bakterielinfektion, hvilket kan udmunde i lidt varierende behandlingsmuligheder afhængig af hvilken slags du ønsker at behandle. Har du en bakterielforårsaget betændelsestilstand, så kan antibiotika måske gives for at behandle – det samme kan som udgangspunkt ikke gøres med en virusinfektion. Men det kan din læge nok rådgive dig i, hvad der kan virke for dig.