Yoga øvelse – En gammel praksis

Yoga er en gammel praksis, men den har fået en renæssance i de senere år. Yoga øvelser forener krop og sind, og der er masser af beviser for, at yoga kan have mange sundhedsmæssige fordele – fra at bekæmpe angst og stress til at reducere betændelse i kroppen. Yoga øvelser hjælper også med at styrke balancen og fleksibiliteten. Så hvis du overvejer at prøve yoga, så tag et kig på nogle af de grundlæggende yoga øvelser.

Mange forskellige yoga øvelser

Downward Facing Dog: En af de mest kendte og grundlæggende yoga stillinger, downward facing dog strækker og styrker din ryg, arme og ben. For at komme i stillingen, start i en quadrupation position med hænderne og knæene på gulvet. Tred så bagud, så dine tæer peger mod gulvet, og løft rumpen op mod loftet, indtil du danner en inverted V-form. Hold stillingen i et par vejrtrækninger, og sænk derefter gradvist ned igen.

Warrior I: Warrior I er en styrkende Yoga øvelse, der også strækker benene og udvider brystet og lungerne. For at komme i stillingen, start i en standing position med fødderne samlet. Så trin frem med den ene fod, bøj det foran knæet, indtil låret er parallelt med gulvet. Samtidig skal du løfte den anden arm op mod loftet, indtil den er parallelt med gulvet – så du danner en perfekt 90 graders vinkel. Hold stillingen i flere dybe vejrtrækninger, og gå så tilbage til startpositionen. Gentag øvelsen på den anden side.

Camel Pose: Camel pose er en Yoga øvelse, der strækker din ryg, bryst og hals. For at komme i stillingen, start på knæene med dine hænder placeret på bagsiden af hoften. Så løft bagdelen op og frem, indtil ryggen er strakt. Når du er komfortabel her, skal du langsomt lean bagover, indtil dine hænder kan nå fodsålene. Hold stillingen i et par dybe vejrtrækninger og gå så tilbage til startpositionen.

Tree Pose: Tree pose er en Yoga øvelse, der styrker din balance og strækker din hofter, lår og ankler. For at komme i stillingen, starter du i standing position med fødderne samlet. Så flyt den ene fod op på det modsatte ben, indtil ankelbenet er placeret på låret. Hold din balance, og når du er klar, skal du løfte den anden arm op mod loftet. Hold stillingen i et par dybe vejrtrækninger og gå så tilbage til startpositionen. Gentag øvelsen på den anden side.

Dette er bare nogle af de utroligt mange forskellige og givende yoga øvelser, som der findes. Du kan gå ind på siden lige nu og finde mange flere forskellige yoga øvelser.